Arvonta!

Se olis kuulkaa arvonnan aika! Kymmenentuhatta käyntiä Kuvitetuissa haaveissa tuli täyteen ja se on aikamoista se.  Arvotaan kuvassa olevat Eijffingerin tyynyt (á 30e) kommentoijien kesken. Eli kertokaa milloin aloitatte jouluvalmistelut ja mitä siihen kuuluu? Joko marraskuussa haalitaan lahjoja ja vaihdetaan jouluverhot ikkunaan?

Advertisement

~ Kirjoittanut unelmoija : 5 marraskuun, 2011.

23 vastausta to “Arvonta!”

 1. Jouluvalmistetut aloitamme siinä marraskuun lopussa. Pihaporttiin tulee valot, sisälle tulee erilaisia joulukoristeita ja myöhemmin hankitaan oikea kuusi joka koristellaan yhdessä. Olemme kuitenkin sen verran laiskoja, että verhoja emme yleensä vaihda. Jouluruuat ostamme kaupasta yleensä pahimman jouluruuhkan aikaan, lahjoja koitamme ostaa ennen pahinta ruuhkaa. Yhdessä leipominen kuuluu myös jouluperinteisiin teemme vähintään monta pellillistä joulupipareita.

 2. Marraskuun loppupuolella hankin ensimmäiset joululahjat. Joulusiivous ennen aattoa ja silloin vaihdan myös jouluverhot. Joulukoristeet laitan yleensä aatonaattona siivouksen jälkeen

 3. Kiitokset kivasta blogista! Omat jouluvalmisteluni alkavat perinteisesti Kädentaidot messuilta. Käyn hakemassa ideoita koristeluun, kortteihin, lahjoihin yms. ja aloitan yleensä valmistelut jo sinä samaisena viikonloppuna. Meillä on perheen kesken tapana antaa lahjaksi aina yksi käsintehty lahja. Viime vuonna näpersin heijastimet. 🙂 Paperinen ikkunaan ripustettava joulutähti laitetaan paikoilleen ensimmäisenä adventtina. Kynttilät sytytin tietenkin heti, kun illat alkoivat pimenemään.

 4. Joulufiilis alkaa jo lokakuussa, kun illat alkavat pimentyä. Pihalyhdyissä alkaa kynttilät palaa ja sisällä myös. Aletaan juoda glögiä silloin tällöin. Lasten kanssa aletaan käymään joululahjakeskusteluja. Ihanaa kun alkaa tulemaan joulumainoksia postilaatikkoon!!! Marraskuussa pikkuhiljaa asennetaan jouluvaloja ja joulukoristeita. Ensimmäinen satsi pipareita paistetaan ja joululauluja kuunnellaan. Suunnitellaan, mitä jouluherkkuja kokkaillaan/leivotaan jouluna. Suunnitellaan piparkakkutaloa.Joulukuussa lisätään joulukoristeita, vaihdetaan jouluverhot ja muutenkin sisustus saa punaista väriä. Muuten en ole punaisen ystävä, mutta jouluna pitää olla punaista!!!! Odotan innolla mitä joulukoristeita lapset ovat askarrelleet koulussa/kerhossa ja ne pääsevät aitiopaikoille kodissa. Leivotaan lisää pipareita ja muita jouluherkkuja pakkaseen, pakataan salaa lahjoja iltahämärissä glögimuki kaverina. Luetaan jouluaiheisia kirjoja.Kuulostellaan, kuuluuko pikkutonttujen rapinaa tai vilahtaako punalakki ikkunassa.En harrasta erityisiä joulusiivoja, siivoan fiiliksen mukaan kaappeja ym. Toki jouluviikolla siivotaan koti muuten puhtoiseksi ja asennetaan viimeiset koristukset ja leivotaan lisää pipareita jos ovat taas loppuneet 🙂 Odotetaan aattoa rennosti ja stressivapaasti. aatto voi nyt tulla!!!!!!!!!!

 5. Varsinaisesti joulu alkaa joulukorttien teettämisellä valokuvista. Eli ensin jouluiset valokuvat ja tilaus mutta vasta marraskuun loppupuolella. Joulukoristeet vasta ensimmäisenä adventtina/joulukuussa. Kynttilöitä tietty poltetaan ja muuten tunnelmoidaan jo ennen sitä.

 6. Pihaomenapuussa ja kasvihuoneessa palavat kynttilälyhdyt, sisälläkin. Ovikranssia somistetaan joulun suuntaan. Selasin tänään v.1914 olevaa Uutta Testamenttia ja mietin löytyisikö sieltä jokin kipinä vanhahtavaan joulukorttiin. Joulukortteja en osaa olla lähettämättä. Valmisteluja tehdään vähän ja fiilispohjalta, punaista väriä lisäillen. Siivoilen mieluummin valoisampana vuodenaikana. Joululahja, matka valoon auringon alle on jo osittain maksettu.

 7. Aloitan jouluvalmistelut varmaankin vasta joulukuun alussa. Ostan muutaman lahjan, laitan jouluvalot ja -tähdet ikkunoihin. Ostan myös yhden joulupallon joka vuosi, ja sellaisen metsästyksen taidankin aloittaa jo nyt! Ja kuusen laitamme vähän ennen aattoa.

 8. Kirjoitin pitkän tekstin, joka häipyi taivahan tuuliin. En jaksa uudestaan kirjata. Hyvää joulun odotusta vaan kaikille…

 9. Jouluvalmistelut alotetaan meidän perheessä yleensä viikkoa ennen aattoa, ehtii vallan mainiosti siinä ajassa siivota sen mitä aikoo. Kuusi laitetaan aatonaattona ja lasten kanssa koristellaan aattona. Kinkku uuniin aaton vastaisexi yöxi 🙂 Piparit leivotaan aatonaattona. Lahjat ostetaan edeltävänä viikonloppuna, siinä ruuhkassa on hauska seurata stressaantuneita kanssaihmisiä ja ihmetellä mixi pitää olla niin kiukkunen ihan vaan sen takia että joulu tulee 🙂 Juu, huvinsa kullakin.. 😉 Jouluverhoja ei ole, eikä tule, tunnelma syntyy ilmankin, lasten ilosta ja riemusta, kynttilöiden valosta ja kuusen tuoxusta, kinkun ja pipareiden nakertamisesta, kiireettömästä yhdessäolosta perheen kanssa ❤ Joulun taikaan ei tarvita valtavaa kasaa lahjoja ja kaameaa stressiä 🙂

 10. Meillä jouluvalmistelut aloitetaan maltillisesti marraskuussa, jolloin jo alkukuusta laitetaan esille talvisia koristeita. Jouluisemmat säästetään lähemmäksi joulukuuta. Kynttilät ja lyhdyt palavat jo siitä lähtien, kun illat alkavat ensimmäisiä kertoja pimetä, samoin glögi maistuu heti kauppaan tultuaan. Tänään olisi tarkoitus paistaa ensimmäiset joulutortut kaneli-omena täytteellä.

  Lahjasuunnittelut alkavat hyvissä ajoin, että ehtisi itse tehdä paljon kaikkea ja ei tulisi hankittua mitään viime hetken ”krääsää”. Ja kunnolla joulu alkaa tietenkin, kun kirkkovuosi kääntyy adventtiaikaan ja aletaan myös sitä kautta kulkea jokavuotinen matka joulua kohti… 😉 Oioi joulu – joka kerta vaan yhtä ihana! ❤

 11. Meillä joulun valmistelu jää aika lailla viime hetkeen joka vuosi.Kyllä ruokia laitetaan vähän etukäteen, esim laatikot tehdään itse, mutta kuusi koristellaan vasta aattona.Lapsena se oli ihan hyvä juttu, sillä meitä ei päästetty kovasti ulos häiritsemään muiden joulurauhaa:Olipa siis jotain tekemistä!Jouluverhoja ei ole ja olen muutenkin yrittänyt pois siitä punaisen värin voittoparaatista, sillä en pidä siitä punaisen sävystä eikä se sovi keittiön väreihin.Täten on siis tullut laitettua joko valkoiset kauniit lautaset tai ruskeat ja rustiikkiset, sekä kirpparilta löytönä tehdyt pellavaiset lautasliinat.Viime vuonna askartelin jopa niihin havuista ja kanervasta kauniit kukka somisteet lautasrenkaan lisäksi.Oikeita kynttilöitä on aina paljon, jopa kuusessa.Tykkään siitä loisteesta jota ne tuo ja siitä tunnelmasta.Joulussa parasta on se lastenriemu ja yhdessä olo,taikka oikeastaan se rauhottuminen.Siitä en tykkää,kun kaupoissa tuputetaan sitä jo syys-lokakuusta.Menee maku koko juhlaan! Joka vuosi se joulumieli kuitenkin jostain kaivetaan esiin ja tuohan se kivasti juhlantuntua pimeisiin iltoihin.

 12. Joulun suunnittelu aloitetaan lokakuussa ajatusasteella ja marraskuun alussa saa laittaa jo pihavalot, koska ”viheralueen” perukoilla on jo pimeää heti neljän jälkeen 😉 Itse joulukoristeet tulevat juuri ennen aattoa, lukuunottamatta keittiön jouluverhoja, jotka saa laittaa itsenäisyyspäivänä. Koristeet ovat hyvin perinteiset. Ja kynttilöitähän voi polttaa aina 🙂

 13. Jouluvalmistelut alkavat perinteisesti käsitöillä =) Pyrin antamaan aikuisille lahjansaajille jotakin käsin tehtyä, myös päiväkodin tädit saavat käsitöitä joulujuhlassa. Usein myös joulukortit ovat enemmän tai vähemmän itse näperreltyjä mutta pelkään että tänä jouluna tulee teetettyä lapsista valokuvakortti. Jouluvalot ripustelen ikkunoihin heti kun kehtaan =) Vielä ei naapurissa ole joten omanikin on kaapissa. Joulukuussa punainen väri ilmestyy kotiin ja yksi lapsuuden perinnekin on säilynyt, koristelen kuusen oman isäni kanssa aaton aattona. Oman isän kanssa nykyisin koristellaan kuusi vanhempieni mökille ja täällä omassa nykyisessä kodissa kuusi koristellaan omien lasten kanssa.

 14. Heti kun illat alkaa pimenemään sammutetaan kattolamput ja laitetaan kynttilät palamaan. Jouluvalot luo kivan tunnelman pimeyteen, ihan vielä en ole kehdannut parvekkeelle laittaa mutta sisällä valot on jo palamassa omana ilona :).

 15. Jouluvalmistelut alkaa joulukuun alusta, koristelut, verhot, matot jne..
  Ulko- ja sisävalot.
  Lahjoja on kerätty tasaisesti pitkin vuotta, niin ei tarvitse niiden kanssa hätäillä enää yhtään. Menuuta aletaan suunnitelemaan ja lapsille ripustetaan seinälle kangkasjoulukalenteri (itse tehty tietty;)) ja sen sisään pikkuisia ”lahjoja” ilahduttamaan joulun odotusta

 16. Marraskuun lopulla ruvetaan vasta kunnolla valmistelemaan ja laittamaan ensiksi jouluisia värejä sisälle. Pihalle laitetaan led valoja. Yleensä paria viikkoa ennen joulua hoidetaan lahjat ja sekin yleensä menee sitten viimeiselle viikolle :).

 17. Minulle joulu tulee vasta yleensä noin kaksi viikkoa ennen joulua. Muuten menee maku koko hommaan, jos liian aikaisten alkaa hössöttään. Parempi tunnelma ja joulukin tuntuu joululta kun saa nauttia siitä sen pienen hetken. Perinteisesti marraskuussa, tietysti käydään joulun avauksessa kaupungilla, mutta ei vielä marraskuussa kummempaa. Niitä kynttilöitäkin on tullut jo poltelteltua pitkin syksyä ja poltellaan kiihtyvällä vauhdilla kohti joulua.

 18. Syksyn pimeyttä valaisevat kynttilät ja lyhdyt mutta varsinainen jouluaika alkaa siitä, kun laitan kotitontut Kertun ja Tuomaksen uunin päälle istumaan. Se tapahtuu joskus joulukuun alussa.

 19. Jouluvalmistelut alkaa lyhdyistä ja ulkovaloista. Ulkovalot laitan marraskuun lopulla. Pikkuhiljaa siirrytään sisälle ja tuunamineen alkaa itsenäisyyspäivän aikoihin. Ei saa aloittaa liian aikaisin muuten se hohto joulusta menee 😉
  Parasta joulussa onkin juuri pikkuhiljaa laittaminen niin sisustaen, leipoen kuin siivotenkin niin että aattona voi vaan nauttia.

 20. Luulenpa, että ensi tai viimeistään seuraavana lauantaina alkaa jouluverhot ja matot tulla paikoilleen, kuten ennenkin, 25.11 on ollut jo
  punainen koti sävytettynä vihreällä ja valkoisella. Pienemmät koristeet löytävät paikkansa joulukuun alussa ja itsenäisyyspäivänä on hyvin ,hyvin jouluista. Joulukuusi saapuu aatonaattona. Kynttilät ja lyhdyt lisääntyy viikko viikolta näköjään ja himmeli pääsi kattoon roikkumaan viime viikonloppuna. Haluan nauttia jouluisesta tunnelmasta hyvissä ajoin ennen joulua, sillä tammikuussa, uuden vuoden vaihtumisen jälkeen mieleni valtaa
  jo kevät, vaikka pakkanen paukkuu nurkissa.

 21. Olen laittanut nyt paperitähden ikkunaan ja parvekkeelle koristetuijaan jouluvalot. Joululahjoja olen ruvennut miettimään, en ole vielä ostanut yhtäkään. Ensi viikolla ajattelin leipoa joulupiparit ja hankkia loput joulukortit. Joulukuun alussa, kun pidän pikkujoulut, laitan jouluaiheisia koristeita, punaisia tekstiilejä, kyntteliköt ikkunaan. Joulukuusen laitan ajoissa, koska haluan nauttia siitä mahdollisimman pitkään.

 22. jouluvalmistelut aloitellaan marraskuun lopulla, hiljokseen adventtia myöten joulua koristellaan sisälle sekä ulospäin =).
  Kynttilöitä lyhdyissä kylläkin syksyn pimeinä iltoina, sillä itellä ainaki tuo ihanasti valoa pimeään aikaan.
  Joulukuusi haidaan aatonaattona, mutta vasta tapana on ollut että aattona koristellaan kuusi ja edellisinä päivinä tehdään piparkakkutalo joka napsitaan parempiin suihin joulupyhien aikaan. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: