Mummolasta moderniksi kodiksi

Tervetuloa nostalgiseen kotiin kanssamme. Talo on nykyisen isännän mummola, joka on viimevuosien saatossa kokenut muodonmuutoksen. Tätä kotia on remontoitu ja nykyaikaistettu pikku hiljaa, sillä vanha piha ja puutarhakin ovat vaatineet aikansa. Nyt koti alkaa pääosin olla kuosissaan, lukuunottamatta kellarin saunatilojen remontointia.

Keittiössä uuden ja vanhan liitto näkyy selkeästi. Vanhat kaapistot on säilytetty yhdellä seinustalla ja nykyaikaiset keittiönkaapistot hallitsevat toista seinää liesineen ja astianpesukoneineen.  Lisää laskutilaa tuotu irtokalustein ja ruokapöytä on vallan siirretty naapurihuoneeseen. Pieniä sieviä yksityiskohtia on joka puolella.

Ruokailuhuoneessa seinälle on kerätty romanttisia kukkalautasia ja ikkunan alla koristeellinen metallipenkki odottaa istujaa. Pehmeän beigen sävyisiä seiniä korostaa valkoiset listat ja vitriinikaappi astioineen. Neulotut tyynynpäälliset metallipenkillä tuovat tuulahduksen vanhasta ajasta.

Olohuoneessa on iso kulmasohva, johon koko perhe mahtuu yhtä aikaa. Pehmeän ruskea seinä ja marjapuuron värinen matto tuovat tilaan rytmiikkaa ja pehmeyttä.  Ja lelut tuovat kodikkuutta, jolta ei varmaan yhdessäkään lapsiperheessä voida välttyä 🙂 Huonekaluja hankitaan tarpeen mukaan sekoittaen uutta ja edullista sekä vanhaa ja arvokasta. Siitä syntyy sielu tiloille.

Olohuoneen nurkkaa koristaa takka, joka on myös kokenut aikamoisen muodonmuutoksen. Nurkkaus verhottiin Stonestin tiilillä ja lopputulos on todella kaunis.

Vierashuoneessa jatkuu maalaisromanttinen tunnelma. Pitsipeite sekä raidalliset tyynyt näyttävät raikkailta ja houkuttelevat käpertymään sohvalle hyvän kirjan kanssa. Vanhan hyllykin kulunut pinta sai uutta ylleen, kun emäntä keksi päällystää sen raidallisella kankaalla. Tähän kohtaan voisinkin lainata hänen sanojaan: ”Kun itse tekee, saa sellaista kun haluaa.” Ja se pätee kyllä tässä kodissa. Tilat on remontoitu itse ajan kanssa ja harkiten.

Sitten siirrymme yläkertaan, joka on periaatteessa rakennettu kokonaan uudelleen. Alkuperäinen huone ja keittiö sai lähtöpassit. Kylmiä vinttitiloja otettiin käyttöön ja saatiin luotua perheelle makuuhuoneet.  Vinot katot näkyvät kauttaaltaan ja matalatkin tilat on hyötykäytetty kivasti.

Vanhempien makuuhuoneessa ei Ikean kalusteita näy. Antiikkikalusteet luovat arvokkuutta ja silmää miellyttävää säröä kuluneine pintoineen huoneen uusille seinä- ja lattiapinnoille. Kaunis vaalea talja lattialla täydentää kokonaisuuden. Hyvänä ideana täytyy mainita sängynpäätyyn kiinnitetyt vanhat valaisimet. Jos sänky siirtyy, niin valaisimet tulee mukana eikä seiniin jää rumia reikiä!

Lastenhuone onkin oikea väripläjäys! Iloiset raidalliset verhot ja tyynyt, matto ja tietenkin kaikki pehmeät perheenjäsenet sulassa sovussa odottavat pikkuväkeä leikkimään.

Advertisement

~ Kirjoittanut unelmoija : 27 helmikuun, 2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: