Vanhaa modernisti

Viime viikolla vierailimme nuoren parin avarassa kaksiossa. Viiskytlukulaisten kerrostalojen pohjaratkaisut on tuttuja, mutta tämä tapaus yllätti. Jo eteisessä huomio kiinnittyi valon määrään ja  moderneihin ratkaisuihin.

Superkiva!

Eteisen selkeä kaapisto rauhoitti yleensä kovin sekavaa sisääntuloa. Seinän pampulanaulakot (saunan ovenkahvoja!) sekä hirmu kätevä pikkupöytä avainsälälle saivat hymyn huulille. Todella kivoja yksityiskohtia.

Etsku

Hetkisen juteltuamme kävi ilmi, että talon nuori herra oli tehnyt remonttityöt ihan itse. Suunnitelmat asunnon löydyttyä olivat selvät: valoa ja avaruutta! Vanha pohjaratkaisu unohdettiin ja ajateltiin laatikon ulkopuolelta.

makuuhuone

Vanhasta olohuoneesta tuli parin makuuhuone. Vaaleat seinät ja ohuet verhot antavat valon virrata sisään. Harkitut yksityiskohdat ja kauniit tekstiilit pehmeän puunsävyn ja raikkaan valkoisen kanssa luovat kutsuvan kokonaisuuden.

H_IMG_4912

..

Erilaiset rasiat ja paperikassit ovat löytäneet paikkansa kaapiston päältä. Oivallista lisäsäilytystilaa tyylikkäässä muodossa.

h_IMG_4910Huoneen pohjaratkaisussa on hauska kulma ja parveke on sen kainalossa. Leveällä ikkunapenkillä lepää lasitiili-valaisin, josta valo siivilöityy kauniisti ruudutetun pinnan läpi.

.

Olohuoneen puolelta löytyy samanlainen erkkeri-ikkuna. Ja ikkunalta lasinen valaisin. Block lepää lehtipinon päällä kuin se olisi siihen vahingossa laskettu.

Olkkaria

Block-valaisin

h_IMG_4938

Entisen makuuhuoneen ja kapean keittiön välinen seinä purettiin kokonaan. Kahdesta pienehköstä huoneesta saatiin avara ja valoisa seurustelutila.

Keittiön tunnelmaa

Keittiö on selkeä kaikkine kaapistoratkaisuineen. Vanha oviaukko suljettiin tilojen yhdistyttyä ja suuri selkeä kaapistoseinä uuneineen sijoitetiin vanhan sisäänkäynnin kohdalle. Tila pysyy mukavasti avarana, kun toiselta seinustalta jätettiin yläkaapit pois. Peräseinä tasoitettiin epätasaiseksi ja käsiteltiin hopean hohtavalla Taika-lasyyrillä pariin otteeseen. Lasilevy suojaa hellalta tirkashtelevalta ruoalta ja upea liesituuletin imaisee höyryt. Rennot lamput valaisevat työtilaa lieskarin kummankin puolen.

...

Keittiöstä huomaa, että se on suunniteltu innokkaiden kokkien tarpeiden mukaan. Mummolasta tuodun vanhan pöydän ympärille kerääntyykin usein sukulaisia ja ystäviä nuoren pariskunnan patojen ääreen. Parhaat herkut syntyy kuulemma hirvenlihasta, josta tämä talous tuskin tulee jatkossakaan näkemään pulaa. Nuori neiti on nimittäin aloittanut pappansa ja äitinsä jalanjäljissä metsästysharrastuksen.

H_IMG_4963

Ihana visiitti kauniiden nuorten ihmisten kauniissa kodissa. Kiitos ja tapaamisiin!

H_IMG_4993-3

 

~ Kirjoittanut unelmoija : 6 maaliskuun, 2013.

2 vastausta to “Vanhaa modernisti”

  1. Hei, löysin tänne googllaillessani ”yläkaapitonta keittiötä”. Tosi kaunis koti tällä nuorella parilla 🙂 Olisinko voinut lainata keittiökuvia blogissani http://valoisaavaaleaa.blogspot.fi, tietysti mainitsen lähteen myös ? Yläkaapiton keittiö nimittäin kiinnostaa kovin 🙂

Jätä kommentti