Rymsteeraajan koti

Vuosia vuosia sitten ystäväni hankki 50 markalla poljettavan singerin ja siitä se ajatus sitten lähti. Ompeluskone on edelleen tallella, mutta eipä sen tarvi enää yksin edustaa ikääntynyttä sukupolvea. Vanhan tavaran kokoelmia on karttunut hurjasti.

Huusholli ei muutenkaan ole mikään tavallinen kerrostalokämppä. Vanhaan tehtaaseen rakennetulla kodilla on korkeutta vissiin neljä metriä. Korkeus tuo tietenkin haasteita lamppujen asennukselle ja verhovalinnoille, eikä niiden kanssa ole mitää kiirettä pidettykään. Toisaalta taas katossa näkyvät palkit ja leveät ikkunalaudat tuovat oman silauksensa tähän erikoiseen kotiin.

Mutta nyt niihin kokoelmiin. Peltipurkki- ja termoskannukokoelmat valtaavat keittiön kaapinpäällisiä sekä vanhan astiakaapin sisältä paljastuu kahvikuppien pataljoona. Erilaiset kyntteliköt värikkäine kynttilöinee valaisevat pimenevää iltaa ja pienet humoristiset oivallukset saavat hymyn huulille. Makkarin herätyskellokokoelmasta ei aamutuimaan paljon iloa ole, sillä kellot joko käyvät aikaa tai herättävät rämisten, mutta yksikään ei tee molempia. Mutta mitä sitten, kauniita ovat joka tapauksessa!

Tässä kodissa löytyy aina jotain laitettavaa. Heti kun alkaa näyttää valmiilta, täytyy hommata jotai uutta. Tai siis vanhaa. Nyt onkin hankintalistalla liinavaatekaappi sekä leopardikuvioinen sohva. Kuulostaa helpolta! Olohuoneen lampun asentajakaan ei kuulemma olisi pahitteeksi, jahka ensin keksitään keino millä kuvun pintaan saisi vähä istutettua ruostetta.

Tästä taloudesta on myös sanavarastooni pesiytynyt ilmaisu: rymsteeraus. Mikäpä paremmin kuvaisi sitä tilannetta, kun keskellä pimenevää iltaa saa mahti-idean alkaa vaihdella huonekalujen paikkaa. Ja harvemminhan se siihen jää, homma jatkuu yömyöhään ja usein rymsteerauksen seurauksena on kiiruhdettava kirpputorille etsimään jotakin uuden ilmeen täydentävää esinettä.

Hauskoja yksityiskohtia, jännittäviä yhdistelmiä, ruostetta, ajan patinaa ja kauhiasti kaikkee katsottavaa… niistä on siis tämä unelma kasattu. Kuvailtavia juttuja on niin paljon, että ehkä palaamme tänne vielä. Jos vaikka sitten, kun huussin sisustus on valmistunut 🙂

Advertisement

~ Kirjoittanut unelmoija : 17 marraskuun, 2010.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: