Seesteistä sisustusta

Eteisen teksti ja takassa rätisevä tuli toivottavat meidät tervetulleeksi tähän seesteiseen ja tunnelmalliseen kotiin. Talon rautarouva tekee itse kaiken (paitsi kuulemma ompelutyöt!) tapetoinnista ja maalauksesta lähtien. Koti onkin muuntunut hänen käsissään synkästä mäntypanelimökistä vaaleaksi kaunottareksi.

Talossa on useita sympaattisia ja viehättäviä yksityiskohtia, joita rouva valitsee sydämellä. Tunne täytyy olla oikea, muuten mööpeli tai esine ei tähän huusholliin kulkeudu.

Keittiössa rentoa tunnelmaa luo takan lisäksi muun muassa rustiikkiset laatat ja lämpimän sävyiset puutasot. Hyvä idea on myös hyödyntää edullista juuttikangasta pöytäliinana. Sitä voi eri vuodenaikojen mukaan tuunailla vaikka joululaulun sanoin painetulla kaitaliinalla. Pöydän yllä oleva lamppu saa myös erilaisia koristuksia ylleen tarpeen ja mielialan muuttuessa.

Suuren ruokapöydän ympärille mahtuu isompikin joukko istumaan ja kaikki ovat tervetulleita. Huusholli toimiikin rouvan mukaan välillä kuin majatalo; lasten ystäville, tutuille ja kylänmiehille ovet on aina avoinna. Rentoa menoa ja mukavaa yhdessäoloa arvostetaan.

Tietyt tavarat ovat kulkeneet aina mukana. Olohuoneen vanha kello ja sen päällä oleva lintureliefi ovat lapsuusmuistoja, joita ei koskaan eroteta toisistaan. Kaunis koristemaalattu arkku on saanut tv:n päälleen ja selkeän viran tästä kodista. Vanhat tavarat tuovat syvyyttä eikä niiden värikkyyttä ja omaleimaisuutta pidä peitellä.

Sisustuslehtiä lueskeleva rouva heittää piupaut kalliille hankinnoille ja miettii kuinka voisi samanlaisen tunnelman tai ulkonäön hankkia pienemmin rahallisin panostuksin. Suomen maassa ei taida montaakaan navettamyymälää tai sisustuspuotia olla, joita hän ei ystävineen olisi kiertänyt. Aina ei tartu mukaan edes tavaraa, mutta roppakaupalla ideoita ja vinkkejä.

Vanhoja huonekaluja on paljon, mutta niin on uusiakin. Jos mööpeli miellyttää se saa paikan. Kalusteita kuulemma myös vaihdellaan tuttavien kesken, mikä onkin vallan ihana kierrätysmuoto.

” Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on ” sanoi Demokritos ja siihen onkin hyvä päättää tämän kertainen kierros. Tapaamisiin!

Advertisement

~ Kirjoittanut unelmoija : 23 tammikuun, 2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: