Billnäsin lumoa

Etelä-Suomen kiertueella piipahdimme pikaisesti Fiskarsissa ja jatkoimme matkaa Billnäsiin. Hetken mielijohteesta poikkesimme tieltä ja seurasimme kylttiä Navettakirppikselle. Ajatus oli mainio ja muitakin asiakkaita oli paikalla. Vaikka pieni Sulo Vilen nostikin päätään sisälläni, halvalla ei täältä tavaraa irronnut. Suomalainen lasi oli täälläkin arvossaan.

Billnäsin käsityömarkkinat oli siis varsinainen kohteemme.  Tarjontaa oli laidasta laitaan, hyvin suunniteltuja ja toteutettuja käsityötuotteita sekä harrastelijamaista tilpehööriä. Odotukset myyntitapahtuman suhteen oli suuret ja hivenen ehkä petyinkin, mutta miljöö ei pettänyt tälläkään kertaa. Vanhat rupuset tehdasrakennukset, korkea piippu, kosken kuohunta ja punamultarakennukset vaan kerta kaikkiaan saa sytämmen pamppailemaan!

Billnäsin nurkilla on runsaasti vanhaa rakennuskantaa ja niitä on kivasti hyödynnetty. Milloin kivijalasta löytyy puutarhamyymälä tai tallista kahvila. Punamultarakennuksia siellä täällä. Varsin hyvä Rakennusapteekkikin täältä löytyy, jos vaikka tarvitset vanhanaikaiset vetimet lipastoosi tai puuhellan entisöimääsi taloon. Valikoima on runsas perinteisen rakentamisen tiimoilta.

Parin antiikkikaupan lisäksi näillä nurkilla oli asukkaiden järjestämiä kirpputoreja. Niitä riitti lähitalojen navetoissa, talleissa ja piharakennuksissa. Toisissa oli enemmän tavaraa, toisissa vähemmän, mutta kaiken kaikkiaan himohamstraajankin kirpparikiintiö tuli täyteen.

Hivenen huvittavanakin pidin Härkätalli Gourmet kylttiä erään navetan nurkalla. Yllätys oli valtava, kun sisään astuttaessa silmiin osui rivi kylmätiskejä makkaroineen ja kaloineen sekä lasipurkeittain herkkuja. Marinoitujen valkosipulien maistiaiset sekä herkullinen korvapuusti kahvilla kruunasi päivän.

Heipä hei Pinjainen, ensi kesään!

Advertisement

~ Kirjoittanut unelmoija : 16 elokuun, 2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

 
%d bloggaajaa tykkää tästä: